Opensports zoekt nog 5 gemeenten die deel willen nemen aan een sportief onderzoek in 2022!

outdoor fitness locatie schiedam

Deelname aan de Global User Study geeft u inzicht in de behoeften van uw inwoners.

We hadden een idee. Wat als mensen hun gymsessies in de frisse lucht konden doorbrengen? OMNIGYM® begon met de ontwikkeling van een lijn fitnesstoestellen die het voor iedereen mogelijk zouden maken om een krachtige maar veilige outdoor fitnesservaring te hebben.

OMNIGYM® Global User Study – Neem deel aan het onderzoek en leer hoe populaire outdoor fitnessapparatuur uw buitenruimte kan upgraden en bewoners kan activeren.

Als aanbieder van outdoor fitnessapparatuur willen wij gemeenten graag de mogelijkheid bieden om deel te nemen aan de OMNIGYM® Global User Study waarbij gegevens worden verzameld over het gebruik van de apparatuur en de gebruikerservaring dat van belang is bij het tot stand komen van de juiste buitensportlocatie.

Het onderzoeksproject zal tijdens de periode 2020-2025 in verschillende Europese landen worden uitgevoerd. Wij staan achter de kwaliteit van ons productassortiment en de uitstekende gebruikerservaring en wij willen vanuit het oogpunt van de gebruikers informatie verzamelen dat voor gemeenten van belang is om toekomstige beweeglocaties op de meest efficiënte manier in te kunnen richten. Om de bewoners in staat te stellen de apparatuur te kunnen testen, zullen wij de toestellen ter beschikking stellen tijdens de onderzoeksperiode.

Wat houdt het precies in:

 • OMNIGYM® outdoor fitnessapparatuur voor gratis gebruik door bewoners gedurende zes weken.
 • Betrouwbare gegevensverzameling over het gebruik van de toestellen en de mate van gebruik.
 • Gebruikersonderzoek om gebruikersprofielen en gebruikerservaring te analyseren.
 • Na de periode waarin de Global User Study heeft plaats gevonden overhandigen we de resultaten in een rapport aan de gemeente, zodat meetbaar is welke impact het heeft op inwoners.

Wanneer kan deelname aan een Global User Study een verstandige keuze zijn?

Wanneer een gemeente verschillende mogelijkheden voor buitensporten overweegt, dan wel tussen verschillende leveranciers van apparatuur óf overweegt om een buitenfitness als investering aan te schaffen, kan de Global User Study uitkomst bieden om op al deze vragen antwoord te krijgen.

Wij zijn van mening dat een outdoor fitnesslocatie het hele jaar door een haalbare optie is bij het nemen van gemeentelijke beslissingen over openbare buitensportlocaties. Bij deelname aan de Global User Study zal er samen met de gemeente een locatie gekozen worden waarbij de resultaten gedurende de testperiode gemeten en verzameld worden.

Na de Global User Study weet u:

 1. Of de locatie geschikt is met betrekking tot de bereikbaarheid en overige aantrekkingsfactoren.
 2. De geschiktheid van de toestellen in de praktijk: voldoet het aan de behoefte en verwachtingen van de bewoners.
 3. Wat de ervaringen zijn in het gebruik: hoe beoordelen de gebruikers de trainingservaring en de apparatuur.
 4. Wat men écht van een dergelijk plan vindt: krijg waardevolle feedback en ontwikkelingssuggesties van de gebruikers.
 5. Wat o.a. de bezettingsgraad is: aantal bezoeken op dagelijkse basis, duur dat men aan het sporten is, inzicht in de meest gebruikte apparatuur, piek- en daluren, hoe vaak met traint op de locatie.
 6. Wat het gebruikersprofiel is: demografische gegevens, trainingsfrequentie en gewoonten.
 7. Krijgt u toegang tot benchmark ervaringen van andere gemeenten en cijfermatige gegevens uit heel Europa.

Welke gemeenten gingen u voor:

 • Gemeente Schiedam, september 2020
 • Gemeente Spijkenisse, april 2021
 • Gemeente Rotterdam, april 2021

‘De gemeente Schiedam heeft als doel dat iedere Schiedammer de mogelijkheid heeft/krijgt om te kunnen bewegen en sporten. Enerzijds ligt die mogelijkheid er bij de vele sportverenigingen/sportaanbieders in de stad. Anderzijds probeert de gemeente Schiedam de openbare ruimte zo in te richten, waardoor de Schiedammer wordt uitgedaagd om (nog) meer te gaan bewegen. Door te starten met deelname aan de Global User Study heeft gemeente Schiedam inzicht gekregen in de wensen en behoeften van de inwoners. Aan de hand van deze resultaten zijn wij tot de conclusie gekomen dat het zeer wenselijk was om van de tijdelijke opstelling een permanente openbare sportlocatie te maken.

Met de toevoeging van de OMNIGYM® fitnesstoestellen aan de Maasboulevard is er een ware attractie bijgekomen in de openbare ruimte. De uitstraling van de toestellen in combinatie met de mogelijkheid om het gewicht te kunnen stellen naar ieders niveau heeft een enorme meerwaarde. De gebruikers zijn erg enthousiast, de reacties van omwonenden zijn zeer positief en steeds meer mensen weten de locatie inmiddels te vinden. Met de inzet van lokale personal trainers wordt er wekelijks extra aandacht gegeven aan het gebruik van de toestellen’.

Rudy Bänffer – Consulent Sportstimulering bij Gemeente Schiedam

Voor het jaar 2022 hebben wij nog plek voor 5 gemeenten die deel willen nemen aan dit onderzoek. Neem nu contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden! www.opensports.nl